Ramen Goedkoop

Welk raam heeft het beste warmte-isolerende effect?

Tegenwoordig bieden bijna alle kozijnen of raamprofielen op de markt een geweldige thermische isolatie aan. Er zijn echter subtiele verschillen. Overzicht.

PVC raam

PVC heeft meestal een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een van de grote voordelen van dit materiaal is dat het bijna geen onderhoud vereist. De PVC-ramen van tegenwoordig zijn er in verschillende stijlen en kleuren. Bovendien zijn PVC-ramen goedkoper dan houten of aluminium kozijnen.

Houten ramen

Wilt u het best geïsoleerde kozijn? Dan zijn houten ramen een goede optie. Hout behoort tot een van de beste isolatoren omdat het frame "compleet" is. Dus er is geen risico op warmteverlies door de koudebrug!

Houten ramen zijn niet altijd goedkoop, maar ze zien er altijd mooi uit en geven een natuurlijk en warm gevoel. Het nadeel: het hout heeft regelmatig onderhoud nodig. Elke 5 jaar een nieuwe verf- of vernislaag toevoegen en aftrekken.

Aluminium raam

Aluminium kozijnen en ramen worden vooral gebruikt voor grote constructies. Het metaal vervormt niet volgens de theorie. Het wordt meestal gebruikt in moderne appartementen en huizen omdat er relatief dunne profielen kunnen worden gebruikt. Ze geven gebouwen een industriële of modernistische uitstraling. Op deze manier kunt u de staalprofielen van vroeger nabootsen, die door de slechte isolatiekwaliteit bijna niet meer worden gebruikt. Tot slot: Aluminium is duurder dan PVC, maar vergt weinig onderhoud.



ramen goedkoop