Grote Schuiframen

Schuiframen: overwegingen

Schuiframen zijn essentieel in onze huidige levensstijl. Het raam schuift door de geleiderail vanaf de zijkant in het kozijn. Hierdoor verlies je helemaal geen ruimte en heb je ook nog eens een heel open en ruim zicht naar de buitenkant.

Wees voorzichtig met  gewicht

Het schuifraam heeft verschillende materialen om uit te kiezen. Het voordeel van staal en aluminium is bijvoorbeeld dat je zeer slanke profielen en ook grote overspanningen kunt gebruiken. Hierdoor creëer je eenvoudig grote glasvlakken die voor veel licht zorgen en tegelijkertijd een wijds panoramisch uitzicht bieden. Het nadelige van een grote schuifraam is: hoe meer glas, des te zwaarder het raam.

Zorg er daarom voor dat u met uw architect afspreekt welke mogelijkheden er zijn. Schuiframen moet je ook gemakkelijk kunnen openen en sluiten, ook op oudere leeftijd. Er zijn oplossingen, zoals bijpassende accessoires, en zelfs raamautomatisering.

Zwaardere schuiframen, zoals driedubbele beglazing, worden meestal ontworpen in combinatie met een hef-schuifsysteem voor gebruiksgemak. Wanneer het raam gesloten is, rust het raam tegen de rubberen afdichting. Dit zorgt voor een betere afdichting tegen wind en water. Wanneer het wordt geopend, komt de raamvleugel uit de afdichting, waardoor de wrijvingskracht bij het verschuiven van het raam kleiner is.

Bij gebruik van standaard schuiframen zorgen borstels voor een zo soepel mogelijke afdichting en sluiting. Een budgetvriendelijke oplossing!



grote schuiframen