Gemiddelde Prijs Nieuwe Ramen

Wat zijn de factoren die de prijs van ramen beïnvloeden?

Om de kosten van ramen samen te stellen, moet op verschillende factoren worden gelet. Bij sommige factoren bepaal je grotendeels zelf de kosten. U bepaalt het type en de kwaliteit van materialen en glas. Je kunt geen andere factoren (zoals maat) gebruiken om de prijs te beïnvloeden. Kort overzicht:

Raammateriaal: Materiaal heeft een grotere invloed op de prijs. Raadpleeg de tabel.

Raamtype: Vaste ramen zijn goedkoper dan ramen die open kunnen.

Maat: Voor de prijs van ramen per vierkante meter geldt: hoe groter hoe duurder.

Glassoorten: verschillende glassoorten hebben verschillende prijzen. Hoe beter het warmtebehoudeffect, hoe duurder de prijs.

Extra opties: het plaatsen van horren of rolgordijnen verhoogt de kosten van ramen.

 

Prijsvenster voor elk materiaaltype

De belangrijkste materialen van de ramen zijn hout, aluminium en PVC.

De prijs van kunststof ramen is meestal het laagst: 200 tot 400 euro per vierkante meter. In termen van kostenprestaties is dit een goede keuze, maar deze ramen zijn erg gevoelig voor krasjes. Ook is het iets moeilijker om ze te tekenen.

De prijs van houten ramen is iets hoger. De prijs van houten ramen is meestal 300 tot 500 euro per vierkante meter. Voor houten ramen moet je meer onderhoudswerk doen, maar die scoren erg hoog op het gebied van isolatie.

De kosten van aluminium ramen liggen tussen de 600 en 800 euro per vierkante meter. Het grootste nadeel is dat ze veel duurder zijn. Aluminium is gemakkelijker te onderhouden dan hout en sterker dan PVC.



gemiddelde prijs nieuwe ramen