Ramen Standaardmaten

Maat raamprofiel: kies je voor maatwerk of standaard formaat?

Als de raamopening klaar is en de vensterbank op zijn plaats is, komt de leverancier langs om de maten op te nemen. Want de raamprofiel maat moet perfect passen. Fouten kunnen leiden tot kostbare aanpassingen en vertragingen.

Maar wist je dat er ook standaard maten zijn? In dit geval zal de muuropening zich aanpassen aan de grootte van het bestelde raam.

 

Standaard formaat ramen

Veel raamfabrikanten en bouwmarkten verkopen ook standaard ramen. Ze hebben een beperkt aantal vormen, maten en kleuren.

Standaard Ramen hebben twee belangrijke voordelen. De eerste is hun prijs. Doordat ze in serie worden geproduceerd, zijn ze goedkoper dan maatwerk. Daardoor kun je veel geld besparen en investeren in andere zaken (zoals keuken of badkamer). Daarnaast zijn deze modellen meestal op voorraad. U kunt ze direct meenemen of snel laten bezorgen. Dit bespaart tijd. Uiteraard kunt u deze in vergelijking met maatwerk ramen binnen 8 tot 10 weken na de meting effectief installeren.

Let op want voor de standaard maat moet de raamopening exact gelijk zijn aan de montagehandleiding. Daarom moet de metselaar speciale aandacht besteden aan de maat.

ramen standaardmaten