Schuifraamveren

De balansveer met schuifraam wordt ook wel patentveer of  avriveren  genoemd. Ze hebben echter dezelfde werking. Ze zorgen ervoor dat de ramen in balans blijven op elke gewenste hoogte en maken het sluiten en openen van de ramen gemakkelijker. Om dit te bewerkstelligen is het juiste gewicht van het schuifraam nodig. Dit moet bepaald worden nadat het isolatieglas is geplaatst. Dit wordt gedaan door het schuifraam te wegen op de personenweegschaal. Hierbij controleert u altijd of de personenweegschaal goed werkt. Indien het gewicht niet goed wordt bepaald, kan het voorkomen dat uw ramen niet meer helemaal gesloten zijn of niet meer in balans zijn.

Een van de essentiële voordelen van onze veren is dat je ze kan verstellen. Het gewicht van het schuifraam is op elke individuele veer geprint, dit gewicht houdt de veer als groep in balans. De veergroep is ingesteld op het laagste gewicht dat op de veer is aangegeven. De veer kan worden afgesteld op een hoger gewicht met behulp van de platte schroevendraaier aan de onderkant van de veer. Meer informatie over het afstellen van de balansveer vindt u op de pagina

Wij hebben alle hairsprings op voorraad, zodat we deze snel kunnen leveren en u als klant snel kunt plaatsen. Alle veren zijn verzegeld.Als de verzegeling intact is, kunt u de veren op elk moment zonder problemen vervangen of retourneren.



schuifraamveren