Aluminium Ramen Schilderen Prijs

Waarom wil je de ramen schilderen?

De ramen van uw huis hoeven niet vaak geschilderd te worden, maar de ramen buiten wel. Je kunt de ramen binnen schilderen omdat je het interieur wilt veranderen. De verflaag aan de buitenkant van de ramen beschermd tegen weersinvloeden. Dit geldt vooral voor ramen van hout. Je moet minimaal eens in de vijf jaar schilderen. Doe je dat niet, dan zal je na een tijdje je de ramen volledig moet vervangen. Dit kost ongeveer 1500 euro per frame, dus dit is niet klein.

 

De prijs voor het schilderen van de ramen

De schilder kan dit werk op twee manieren in rekening brengen. Hij kan u een prijs per frame of per uur geven. Door verschillende materialen en risico's zijn er ook verschillen tussen in- en uitwendige werkzaamheden. De volgende tabel bevat twee opties, waaronder materialen, belasting over de toegevoegde waarde en arbeid.

 

Geschilderde PVC of aluminium ramen

PVC- of aluminium ramen hoeven in feite niet geverfd te worden. Ze hebben een vaste kleur en zullen in de loop der jaren niet veranderen. Daarnaast beïnvloedt het weer de ramen weinig, daarom hoef je dit niet te verven. Als je de ramen toch van een andere kleur wilt voorzien, kun je ze schilderen. Denk aan hoe glad  het materiaal is. De juiste primer is nodig om ervoor te zorgen dat de topcoat goed dekt. Meestal wordt ervoor gekozen om kunststof of aluminium ramen niet te schilderen.



aluminium ramen schilderen prijs