Dubbele Pvc Deur

Wat is een Franse deur?

Tuindeuren worden ook wel tuindeuren of binnendeuren genoemd. Ze worden bijna altijd gebruikt als achtertuindeuren. Het zijn dubbele deuren die naar buiten openen en je krijgt een mooie grote doorgang.

Bij mooi weer zet je best de deur open zodat je woonkamer of keuken (waar de deur zit) meer in je tuin vloeit.

Qua materiaal kunnen Franse deuren kiezen voor hout, aluminium en PVC.

Waarom kiezen voor PVC Franse deuren?

Veel mensen kiezen voor PVC-deuren vanwege het thermische isolatie-effect. De isolatieprestaties van PVC (met isolatieglas) zijn iets beter dan die van hout of aluminium.

In de zomer kan warmte ook beter buiten worden gehouden en kunnen goed geïsoleerde deuren omgevingsgeluid verminderen.

Door de goede isolatie van de luchtkamer

Nu is het materiaal PVC zelf niet zo goed voor warmte-isolatie, zo wordt het PVC-deurkozijn gemaakt.

Binnen zijn ze niet enorm, maar gevuld met verschillende holtes. Deze kamers bevatten stilstaande lucht, wat zorgt voor een goede isolatie.

Hoe meer luchtkamers in het frame, hoe beter het warmte-isolerende effect. Het deurkozijn kan maximaal vijf tot zes luchtkamers bieden.

Holle glazen PVC Franse deur

Ook op het gebied van isolatie is glas een belangrijk aspect.

Om een ​​goede warmte-isolerende werking te verkrijgen, dient u hoogrendementsglas, ook wel HR-glas genoemd, op de deur te plaatsen.

HR++ glas

Een populaire keuze is HR++ glas. Dit is een dubbellaags glas, en tussen de twee glaslagen wordt een edelgas aangebracht.

Dit zorgt voor een betere isolatie dan gewone dubbele beglazing. Daarnaast heeft HR++ glas een speciale isolerende coating.

HR+++ glas

Wilt u betere isolatie? Dan kunt u kiezen voor HR+++ glas. Dit holle glas heeft drie glasplaten. Drielaags glas is duurder, maar houdt de warmte beter vast dan dubbellaags HR-glas.dubbele pvc deur