Prijs Nieuwe Ramen Berekenen

De prijs die u betaalt voor nieuwe deuren en ramen hangt grotendeels af van uw persoonlijke voorkeuren. De materialen, kleuren en vormen van ramen zijn gevarieerd, waardoor de prijzen sterk fluctueren. Afhankelijk van uw wensen bedragen de gemiddelde kosten voor het kopen van een nieuw raam 100 tot 900 euro per vierkante meter.

Welke factoren bepalen de prijs van ramen?

De prijs van deuren en ramen wordt bepaald door veel verschillende factoren. Zo zijn er verschillende soorten glas, ramen en afwerkingen. In sommige gevallen kan de locatie van nieuwe deuren en ramen echter ook verschillen. Lees hieronder meer over de factoren die de prijs van nieuwe ramen kunnen bepalen.

Geglazuurd

Eerst moet u een type glas kiezen. Deze keuze kan al een grote impact hebben op de totale kostprijs. U kunt kiezen tussen HR, HR+, HR++ en HR+++.

Venstertype:

Naast glazen ramen is ook het type raam van invloed op de prijs die u betaalt. Kiest u voor een enkel vast raam of voor een draai- en kantelraam? Dan kunt u ongeveer 100 tot 200 euro per vierkante meter schatten. Alleen voor de onderste ramen betaal je iets meer (175 euro-275 euro/m²). Schuiframen zijn het duurste type ramen. Hiervoor betaal je al gauw 700 tot 900 euro per vierkante meter.

Plaats

De plaatsingskosten die het bedrijf in rekening brengt, zijn grotendeels afhankelijk van het type raam en het type glas dat u verkiest. Zorg er daarom voor dat het bedrijf deze kosten in de offerte opneemt!

Bereken het prijsvenster en vergelijk offertes

Met behulp van de calculator berekent u zelf de gemiddelde prijs voor het plaatsen van nieuwe ramen. U weet dus al welk budget u nodig heeft.prijs nieuwe ramen berekenen