Pvc Voordeur

Wat is een PVC-voordeur?

Vroeger was de voordeur bijna altijd van hout. Dit is echter verleden tijd: het gebruik van kunststof voordeuren neemt toe.

Dit is zeker niet onredelijk. Ze zijn onderhoudsvriendelijker, betaalbaar en hebben een goede isolatie.

Geïsoleerde PVC-voordeur

De isolatie van PVC deuren is beter dan aluminium deuren of houten deuren. Dit komt niet door het PVC-materiaal, maar door de manier waarop de deur is vervaardigd.

Het interieur van de PVC-voordeur is niet enorm, maar bestaat uit onafhankelijke luchtkamers. De stilstaande lucht in deze ruimtes zorgt voor isolatie.

Hoe meer onafhankelijke luchtkamers in de deur, hoe beter het warmte-isolerende effect.

Dit zorgt naast een goede thermische isolatie ook voor een goede geluidsisolatie. Met andere woorden: u heeft geen last van omgevingsgeluid.

Is de PVC-voordeur veilig?

Het is al lang bekend dat houten kozijnen en deuren veiliger zijn dan PVC. Tegenwoordig is de rol echter omgekeerd: PVC is eigenlijk veiliger. Dit komt omdat de PVC-voordeur moeilijk is om geweld te gebruiken.

Ook de PVC voordeur sluit goed aan op het kozijn. Dit maakt het moeilijker om de deur met een koevoet open te maken, omdat er tussen de twee geen plaats is voor de koevoet.

Veiligheidsslot

De veiligheid hangt natuurlijk ook af van het type slot op de deur. Wilt u de veiligheid van de voordeur waarborgen, ga dan voor een slot met het SKG-keurmerk. 



pvc voordeur