Raamtypes

Een nieuw venster kiezen - dat geven we toe - is geen gemakkelijke taak. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. Mogelijk moet u eerst beslissen waar u Windows wilt installeren. En welk raamsysteem het beste werkt in uw verschillende kamers. We geven je een duidelijk overzicht van de drie meest voorkomende raamtypes.

Vast raam

Een groot voordeel van vaste ramen: prijs. Voor raambeslag en profielen worden minder materialen gebruikt. Bovendien kunnen met dit type raam sneller dunne profielen worden aangebracht en kan er meer licht in uw woning komen.

Kippenraam

Dit type raam kan eigenlijk worden onderverdeeld in vier subtypen: draairamen, schuine ramen, opklapbare ramen en opklapbare ramen. Vier ramen die qua samenstelling identiek zijn, maar verschillende soorten raamaccessoires hebben:

Rolraam: De eerste stand is de kantelstand en de tweede stand is de stuurstand. De draaistand kan alleen met een sleutel worden ontgrendeld. Op deze manier kunt u andere bewoners extra veiligheid bieden.

 

Schuifraam

Schuiframen zijn het afgelopen decennium erg populair geworden. Je kunt niet alleen de functies van ramen en deuren combineren, maar ook buiten en licht zien. Schuiframen zijn ongetwijfeld een gewilde oplossing tussen de woonkamer of keuken en de tuin.



raamtypes