Ramen Aluminium Of Pvc

Er is een verschil in uiterlijk tussen aluminium ramen en kunststof ramen. Als u op zoek bent naar een ietwat stijlvolle, vlakke en elegante look, dan zijn aluminium ramen de beste keuze. Het uiterlijk van PVC is meestal iets sterker. Er zijn veel kleuropties voor PVC en aluminium. Het aluminiumpoeder wordt gelakt in de RAL-kleur naar wens en beschermt tegelijkertijd het profiel tegen corrosie. Ook aluminium ramen kunt u een staalachtige uitstraling geven.

PVC buitenmuurschrijnwerkproducten zijn meestal wit of crème, maar mbv bronzing-technologie kunnen alle kleuren worden bereikt. Indien nodig kunnen de ramen ook worden geverfd. Over het algemeen kan het kleurbereik van aluminium ramen groter zijn dan dat van PVC-ramen. 

Zeer gemakkelijk te onderhouden

Zowel kunststof als aluminium zijn zeer onderhoudsvriendelijk omdat ze waterdicht, stofdicht en stofdicht zijn. De kozijnen en ramen maak je eenvoudig schoon met zeep en water. Het wordt niet aanbevolen om schuurmiddelen te gebruiken voor deze twee materialen, hoewel PVC meer kans heeft om te krassen. Indien gewenst kunnen beide materialen voor een extra beschermlaag zorgen.

Efficiënte anti-diefstal en sterke brandpreventie

Zowel aluminium als PVC zijn erg sterk. Deze materialen zijn bijna net zo stabiel en anti-diefstal, hoewel aluminium ramen vooral bekend staan ​​als zeer sterk. Daarom worden ze vaker gebruikt voor speciale constructies met slanke, moderne raamprofielen en grotere oppervlakken. Dit komt omdat PVC-ramen meestal een breder frame nodig hebben om dezelfde sterkte te verkrijgen. De twee soorten scharnieren en sloten lijken erg op elkaar. PVC-profielen kunnen echter ook worden uitgerust met metalen kernen, die hun sterkte kunnen vergroten en ze beter bestand maken tegen diefstalpogingen. Verder is PVC ook brandwerendheid. Het is vlamvertragend en zelfdovend.

Kostprijs

Als kostprijs een belangrijke rol speelt, heeft PVC een voordeel. Kunststof ramen zijn meestal goedkoper dan aluminium ramen. Dit komt doordat de prijzen van grondstoffen iets gunstiger zijn en het productieproces van kunststoffen goedkoper is. Het effectieve prijsverschil hangt voor een groot deel af van de gekozen kleur of afwerking.



ramen aluminium of pvc