Richtprijs Ramen

Prijs: Welk profiel past in mijn budget?

PVC is de goedkoopste materiaal voor ramen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit. PVC heeft een uitstekende isolatiewaarde en u kunt direct in kleur bestellen. U hoeft dus geen extra schilder- of isolatiekosten aan PVC toe te voegen.

Houten ramen zijn duurder dan PVC, maar hebben iets betere isolatiewaarden. Bij het overwegen van de prijzen van hout, moet u rekening houden met de extra onderhoudskosten. Hout moet vaak worden gebeitst, geolied of geverfd, wat ook kosten met zich meebrengt.

Houdt u van de uitstraling van hout, maar wenst u toch de kenmerken van PVC? Er zijn houten ogende PVC-ramen. Tegenwoordig zijn deze niet te onderscheiden van echt hout.

Deze prijzen zijn referentieprijzen en variëren naargelang het type raam en het gekozen glas. Via onze offertepagina kunt u eenvoudig prijzen op maat krijgen.

In stand houden

PVC heeft geen onderhoud nodig in vergelijking met andere materialen. Het wordt voor u geleverd en geïnstalleerd in de gewenste kleur, u hoeft dus niet te schilderen. Daarnaast verkleurt PVC niet gauw en biedt het weerstand tegen weersveranderingen.

Het hout ziet er mooi uit, maar heeft wel wat onderhoud nodig. Als hout bijvoorbeeld vaak wordt blootgesteld aan vocht, moet het goed worden beschermd om rot te voorkomen. Het hout zal na verloop van tijd grijs worden, als je van deze grijze uitstraling houdt, kun je het in deze staat houden, anders zul je je hout in bescherming moeten nemen om dit te voorkomen.

Zoals eerder vermeld kunt u kiezen voor PVC met een houten uitstraling. Zo geniet je gemakkelijk van de houtlook van PVC. Net als PVC heeft aluminium weinig onderhoud nodig en vervaagt het niet.



richtprijs ramen