Verschil Tussen Aluminium En Pvc Ramen

Wat is het verschil tussen PVC-ramen en aluminiumramen?

Zowel PVC- als aluminiumramen worden steeds populairder dan klassieke houten ramen. Dat is niet zo gek, want het zijn allemaal kleuren en slijtvaste materialen en vergen weinig onderhoud. Wat is het verschil, kan ik beter kiezen voor PVC of aluminium ramen? We hebben de voordelen van deze twee soorten ramen uitgelegd. 

Wat is het verschil?

Er zijn veel soorten afwerkingen voor PVC en aluminium ramen. Elk heeft zijn eigen kenmerken. Aluminium is licht, roestvrij en zeer sterk. Hierdoor is een bijzonder mooie opbouw mogelijk, aluminium ramen en (schuif)deuren kunnen worden voorzien van moderne ultradunne raamprofielen. Ook iets grotere glasvlakken zijn mogelijk. Dit is een voordeel ten opzichte van PVC-ramen, die meestal een breder profiel nodig hebben om dezelfde sterkte te garanderen.

Op hun beurt scoren PVC-ramen over het algemeen beter dan aluminium ramen op het gebied van warmte-isolatie. De thermische geleidbaarheid van kunststof is langzamer dan die van aluminium. De profielen kunnen ook worden voorzien van een metalen kern, waardoor ze sterker zijn en goed presteren op het gebied van diefstalbeveiliging. Indien nodig kunnen ze voor houten reliëfs zorgen, waardoor ze bijna niet te onderscheiden zijn van houten ramen. PVC-ramen zijn ook goedkoper dan aluminium ramen. 

Nieuws-slim

Naast het budget is het allerbelangrijkste dat de juiste informatie belangrijk is om de juiste keuze te kunnen maken tussen PVC of aluminium ramen. Er zijn veel overeenkomsten tussen de twee, maar het verschil zit in de details. Laat u daarom goed begeleiden door professionals om de beste keuze te maken voor uw project.



verschil tussen aluminium en pvc ramen