Aluminium Deuren En Ramen

aluminium deuren en ramen

Aluminium deuren en ramen bieden jarenlange wooncomfort van mooi en sterk schrijnwerk. Doorgaans worden aluminium ramen en deuren geïdentificeerd met de moderne look en de strakke uitstraling. Gecombineerd met een groot aantal kleurmogelijkheden en hoge isolatiewaarden kan aluminium worden beschouwd als een zeer sterk buitenschrijnwerkproduct. Aluminium gebruikt men voor ramen, garagedeuren, schuiframen, erkers, voordeuren, etc. Er zijn verschillende soorten aluminium ramen, zoals geanodiseerde aluminium ramen. Het profiel krijgt een gecontroleerde oxidelaag. Er zijn ook gepoedercoate aluminium ramen. Dit is een schildertechniek  waarbij het profiel gekleurd wordt door dat er een speciaal poeder op bakt met de gewenste kleur. Er zijn ook composietramen van aluminium en hout of PVC.

 

Over het algemeen zijn aluminium deuren en ramen gemaakt van 100% aluminium, maar ze kunnen binnen en buiten anders worden behandeld:

Aluminium kleur binnen en buiten

De binnenkleur is anders dan de buitenkleur en vice versa (tweekleurig)

Profiel/houten kern of PVC met aluminium afwerking/buiten- of binnenbekleding (kleur naar keuze)

Er zijn honderden kleuren (RAL-kleuren) voor aluminium ramen. Daarna zijn ze verkrijgbaar in glanzende en matte kleuren, pasteltinten, metallic en geanodiseerde tinten en kleuren met krasvaste en onderhoudsarme structuurlak of houtachtige kleuren.

Aluminium ramen en deuren zijn op zich een goede keuze. Het voordeel is een breed scala aan kleuren en afwerkingstypes. Het aluminium raamprofiel is zeer sterk en zeer geschikt voor grote ramen en schuifdeuren. Ondanks het grote formaat van de profielen kunnen toch vrij dunne profielen gebruikt worden, wat het gebouw elegant maakt. In de afgelopen jaren zijn de prestaties van thermische isolatie bij aluminium buitenschrijnwerk verbeterd door innovatieve oplossingen te ontwerpen. Aluminium ramen voldoen tegenwoordig aan de normen van hedendaagse gebouwen. Echter zijn deze ramen prijzig en kosten 20% meer dan kunststof ramen en 15% meer dan houten ramen en deurenaluminium deuren en ramen