Binnendeur Plaatsen

binnendeur plaatsen

Voor een ervaren doe-het-zelver is het plaatsen van een deur gauw gedaan.

Zorg voor een goede basis en deur, je begint dus bij het kozijn.

Neem metingen vanuit verschillende hoeken. Soms is er een verschil van enkele millimeters of zelfs centimeters aan de boven- en onderkant van de opening. Meet ook de diepte van de deur. De verschillen in maatvoering kunnen worden opgevangen door het gebruik van kozijnen. Deurkozijnen voor binnendeuren kunt u zelf maken van houten planken (of ander geselecteerd materiaal).

Houd er bij het zagen van het deurkozijn rekening mee dat er minimaal 5 mm ruimte is tussen de vloer en de onderkant van de deur. Bij het plaatsen van de scharnieren is het een goed idee om te kijken in welke richting de deur het beste opent. Het handigst is om een ​​deur met een deurkozijn te kopen.

 

Volg deze stappen om de scharnieren te installeren. Twee scharnieren worden ongeveer 10 tot 15 cm van de uiteinden geplaatst en het derde scharnier kan precies in het midden worden geplaatst. Trek de contouren van de scharnieren op het frame. Gebruik een beitel om het hout precies uit te hollenen schroef die vast

Nu kun je het kozijn mooi in de deur plaatsen en vastschroeven. Zorg ervoor dat het frame loodrecht staat.

Controleer of alles op het niveau is. In dit geval kunt u de deur op de spijlen plaatsen of de scharnieren in de binnendeur schroeven. De laatste stap is het installeren van de grendel en eventueel het slot. Als je voelt dat de deur nog steeds over de vloer sleept, kun je de deur aan de onderkant nog een beetje krabben.



binnendeur plaatsen