Deur Plaatsen

deur plaatsen

Wilt u de deur zelf monteren? Dit is niet per se moeilijk, maar je moet wel volledig voorbereid en voorzichtig zijn. De eerste is om een ​​deur te bestellen die perfect in het kozijn past. Soms betekent dit dat u de deur zelf moet inkorten. Zorg daarom dat je goed meet.

Hoe u de deur installeert, hangt af van het model en type van de deur, armaturen, kozijn, enz. Het is daarom niet mogelijk om aan te geven hoe je de deur plaatst want bij elke type deur hoort weer een ander voorbereiding, materialen, manieren van installatie en ophanging. Onder normale omstandigheden gaat het als volgt:

Pas indien nodig de deur aan. Meet meerdere keren van tevoren, en controleer na het snijden of de maten overal hetzelfde zijn. Meet bijvoorbeeld de breedte van het frame op drie verschillende posities, zodat je afwijkingen snel ziet.

De volgende stap is het markeren van het scharnier, dat zich ongeveer tien tot vijftien centimeter van de boven- en onderkant van de deur moet bevinden. Markeer nauwkeurig de omtrek van het centrale scharnier tussen de twee scharnieren en markeer de dikte van elk scharnier op de voorkant van de deur.

Maak nu ruimte voor het scharnier door het hout tussen de met de beitel getrokken lijnen te verwijderen. Zaag eerst recht op de lijn zodat het hout niet buiten de lijn breekt.

Schroef het scharnier op de deur en open vervolgens de deur in het frame. Verbind vervolgens het scharnier met het frame.

Het zelf plaatsen van de deur betekent ook dat u moet overwegen of u een sleutelgat en/of sluiting kiest en zo ja, welk type. Kom je er dan nog niet uit, dan kun je altijd even bellen met onze klantenservice. Wij zijn u graag van dienst.



deur plaatsen