Geluiddicht Glas

geluiddicht glas

Heeft u graag mooie ramen die de herrie buiten houden?

Ramen met geluiddicht glas kunnen veel helpen. Geluidswerend glas of geluidswerend glas wordt vaak toegepast in (grote steden) steden waar geluid bijna niet te vermijden is.

Geluidsisolatieglas verschilt niet veel van hoogrendementsglas. Feit is dat een grote hoeveelheid hoogrendementsglas ook meteen heel wat decibel kan verminderen.

Bij hoogrendementsglas ontstaat er een gaslaag tussen verschillende glaslagen. In het midden van het geluiddempende glas zit een laag folie.

Dit soort folie is geluidsabsorberend.

Om het glas meer decibel te laten absorberen worden vaak verschillende glasdiktes gebruikt. Twee (of meer) glaslagen zijn samengesteld uit verschillende diktes. Dit vertraagt ​​een geluid dat uit verschillende toonhoogtes bestaat, net zoals het doet.

Hou met het volgende rekening als u een complete ruit wilt vervangen. Zie erop dat u alle randen en scheuren rondom het kozijn volledig laat afdichten. Als er een scheur in de pur of kit zit, kan het geluid nog steeds passeren. Het raam kan het geluid heel goed onderdrukken, maar als er barsten of barsten omheen zitten komt er veel lawaai door. Zorg er daarom voor dat alles rondom het kozijn goed is afgedicht om uw ramen geluiddicht te maken en dat elke scheur goed geïsoleerd is. Dit geldt ook voor ventilatieroosters.

Het kan echter nog steeds voorkomen dat geluid uw huis binnen komt.



geluiddicht glas