Houten Ramen

houten ramen

Door de jaren heen hebben houten deuren en ramen hun waarde bewezen.

De uitstraling is warm en eenvoudig, met een hoog isolerend vermogen (+/-Uf-waarde: 1,73). Koudebrug is bijna onmogelijk. In combinatie met hoogrendementsglas is hout een uitstekende isolator. Op het gebied van onderhoud scoorde houten buitenschrijnwerk iets lager. Om verwering, verkleuring, schimmel, houtrot en insecten te voorkomen, moet hout regelmatig worden behandeld/beschermd. Als het om kleur gaat, zijn er veel opties, en de kleuren zijn min of meer goed bewaard gebleven. Tropisch hout, ook wel hardhout genoemd, is zeer duurzaam, maar relatief zacht, waardoor het gevoeliger is voor krassen, gaten en scheuren dan aluminium deuren en ramen.

Ze zijn echter vrij eenvoudig te repareren en zonder problemen op te knappen deuren en ramen. U kunt vertrouwen op hoogwaardige houten deuren en ramen met een levensduur van 45 jaar of meer.

Er zijn verschillende soorten en vormen houten deuren en ramen, zoals vaste en open houten deuren en ramen, met of zonder kantelfunctie. Houten buitenschrijnwerk kan worden gebruikt voor ramen, deuren, schuifdeuren, voor- en achterdeuren, erkers en portiekschrijnwerk. Deuren en ramen kunnen recht, schuin, vierkant, rechthoekig of rond zijn. Door de eigenschappen van hout zijn ze zeer goed en gemakkelijk in gebruik. Cirkels en bogen zijn eenvoudig uit te voeren.

 



houten ramen