Materiaal Voor Ramen

Materiaal voor ramen

Bent u klaar voor de nieuwe ramen? Weet u niet zeker van welk materiaal het raam kan worden gemaakt voor uw huis? Welk raam je ook wilt plaatsen, zorg ervoor dat je vooraf bepaalt aan welke normen je ramen moeten voldoen. U kunt kiezen uit houten ramen, PVC-ramen en aluminium ramen

Houten ramen zijn uitstekende isolatoren. Hout is een warm en aantrekkelijk materiaal dat lang kan worden gebruikt. U kunt zelf de kleur kiezen en indien nodig regelmatig aanpassen. Het grootste nadeel: de ramen moeten regelmatig opnieuw geverfd worden. Merantihout is gemiddeld 25% goedkoper dan aluminium. Afromosia is ongeveer 5% goedkoper. Houten ramen ondergaan verschillende impregneerbehandelingen om het hout te beschermen tegen schimmels en insecten. Net als PVC en aluminium is het gemakkelijk schoon te houden met een sopje en een spons.

Van alle drie is Aluminium is de duurste, maar dan ook heel erg populair, daar het geschikt is voor moderne gebouwen en een erg duurzaam materiaal is. Bovendien zijn aluminium profielen makkelijk te onderhouden. Een keer in de 3 maanden  wassen met warm water is voldoende om de aluminium ramen schoon te houden. Ze rotten noch barsten.

Als we alle materialem met elkaar vergelijken blijken PVC-ramen zijn meestal veel goedkoper dan houten of aluminium ramen. Daarnaast is het een materiaal dat makkelijk te onderhouden is. Dit is echter het meest onhoudbare alternatief met een kunstmatige uitstraling.



materiaal voor ramen