Nadelen Pvc Ramen

Nadelen pvc ramen

PVC-profielen voor ramen en deuren hebben veel voordelen. Echter zijn er ook zaken waarmee u rekening dient te houden bij u keuze, want anders komt PVC schrijnwerk in uw geval nadelig uit. Deze zijn echter beperkt en deze tekortkomingen verhullen de voordelen niet.

Ondanks PVC-ramen en deuren sterk zijn, blijken ze vaak heel gevoelig te zijn voor krassen. Deze krassen zijn vaak erg opvallend en is het noodzakelijk dat men voorzichtig omgaat met ramen en deuren van PVC. Om deze krassen te voorkomen wordt geadviseerd geen ruwe sponsen of hardnekkige doeken te gebruiken en zo nat mogelijk schoonmaken zodat het vuil zelf geen krassen veroorzaakt.

Een ander nadeel van PVC ramen en deuren heeft te maken met de kleur. PVC ramen en deuren zijn beschikbaar in vele verschillende kleuren. Echter is de kleur niet makkelijk te veranderen, en die zijn niet zo makkelijk te overschilderen als bij houten ramen. Het is moeilijker om de ramen en deuren consistent te houden met de interieur mocht u de decoratie willen veranderen. Bij het schilderen van uw PVC-ramen te schilderen loop je het risico de ramen te beschadigen en hun levensduur te verkorten.

PVC is niet zo sterk als hout of aluminium. Bij grote glaspartijen moeten de profielen daarom versterkt worden met staal waardoor ze er niet zo strak en slank uitzien. Voor de minimalist look is PVC niet het eest ideale materiaal om dat profielen van PVC breder zijn dan aluminium of houten profielen. Onder bepaalde omstandigheden kan PVC opvallend veel uitzetten of krimpen. Dit is nu afgenomen met de verbeterde fabricatie technologie en zijn is dit veel minder bij hoogwaardige PVC profielen.



nadelen pvc ramen