Renovatie Oude SchuiframenRenovatie oude schuiframen

Er zijn diverse technieken voor het renoveren schuiframen. U kunt indien mogelijk de oude schuiframen behouden. In dit geval worden de gewichten vervangen door schuifraamveren en brengt men tochtwering aan. Als het gaat om ramen voor monumentale gebouwen worden de isolatie verbeterd met dun isolerend glas. De tochtwering zorgt voor niet alleen voor dat het vocht niet binnen dringt maar ook voor een verbeterde geluidswering.

Bij nieuwe schuiframen worden de oude ramen vervangen door nieuwe met de stijl van de oude. De originele lijst blijft behouden. Er wordt een voorruit geplaatst en het gewicht wordt vervangen door een schuifraamveer. De ramen worden vervangen door dun isolatieglas - indien nodig - met een monumentale uitstraling. Deze techniek wordt vooral gebruikt voor gebouwen met beschermd stadslandschap of monumentale gebouwen met slechte ramen.

U kunt ook alleen de kozijnen behouden en de ramen vervangen door nieuwe dikkere ramen die de uitstraling hebben van de oude. Het schuifraamsysteem wordt gemonteerd op een inhaak/ intrek kozijn. De dikkere ramen isoleren beter en dat is gunstig voor de thermische en geluidsisolerende waarde van het pand. De ramen zijn door de toepassing van een kaderprofiel geluids-en tochtdicht en behouden de charme van de originele ramen. Deze techniek handig voor schuiframen van gebouwen die geen monumentale gebouwen zijn. Het schuifraam zou eventueel ook door een draai-kiep raam vervangen kunnen met dezelfde kwaliteit en uitstraling. U verkrijgt in beide gevallen een optimale bescherming vanwege het dik glas met een hoge thermische en geluidsisolatie, alsook geluid- en tochtwering.

renovatie oude schuiframen