Schuifraam Zelf PlaatsenSchuifraam zelf plaatsen

Menig klusser overweegt zelf schuiframen te plaatsen. Maar is dat wel te doen? Waar moet men op letten?

Het gebruik van schuiframen als doorgangen is eigenlijk het combineren van een raam en een deur in één. Ook schuiframen zijn onderhoudsvriendelijk. Gebruik een minimaal frame om het snel en gemakkelijk schoon te maken, bijvoorbeeld met een vochtige doek.

Schuiframen plaatsen moet heel nauwkeurig gebeuren en de rolluiken van schuiframen zijn moeilijker te plaatsen zijn dan vaste ramen. De ligt de prijs iets hoger om het te plaatsen. Het beste is uw schuifraam te laten installeren door een professional. Weliswaar zijn de risico’s p fouten groter en  kunnen er problemen ontstaan. Herstellingskosten zijn dan voor u. Ramen plaatsen dient door meerdere personen te worden gedaan. Ramen wegen veel, en het glas dat daarbij hoort is ook erg zwaar, in het bijzonder als het gaat om isolatieglas.

Het risico is groter bij het plaatsen van ramen dan bijvoorbeeld bij het lakken van de muur. Bij schilderen kan niet al te veel fout gaan en in het ergste geval zou u alles over moeten lakken. Bij het plaatsen van ramen is dat anders. Het heel raam moet weer worden losgegooide en verwijderd om opnieuw te worden geplaatst.

Gaat u toch ervoor om het zelf te plaatsen, dan is het aan te raden contact te maken met een groothandelaar in ramen en daar de juiste maat doorgeven. Vaak hebben ze ook nog een handleiding waar staat wat te doen en wat er nodig is voor het plaatsen van uw raam. U kunt dan meteen aan de slag en kan ook nog hup krijgen van de van die leverancier.

schuifraam zelf plaatsen