Standaard SchuifraamStandaard schuifraam

Duurzame schoonheid beperkt zich niet tot het interieur van je huis. Soms wil je ook dat de buitenwereld naar binnen komt om een ​​gevoel van ruimte en eenheid met de omgeving te krijgen. Wanneer schuiframen op de juiste positie worden geplaatst, wordt de leefruimte een verlengstuk van een overdekt terras of tuin.

Schuiframen zijn  over het algemeen duurder dan standaard vastraam vanwege de manier hoe het raam is opgebouwd. Schuiframen hebben bijvoorbeeld hang- en sluitwerk, wat de montage bemoeilijkt. De prijs van een rolluikframe met een standaard oppervlak van 2m x 2,5m varieert afhankelijk van het materiaal. Zo kosten standaard schuiframen van PVC tussen de 1.000 en 1.200 euro, hout tussen 1.200 en 1.400 euro en aluminium ramen tussen 1.700 en 1.900 euro. Deze prijzen zijn exclusief plaatsing, maar inclusief btw en isolatieglas. Een van de voordelen van schuiframen is dat ze weinig ruimte innemen, wat bijvoorbeeld in kleinere woningen erg handig is. Daarbij is het ook handig dat ze eenvoudig te gebruiken zijn als doorgang van uw woning naar uw achtertuin, terras of balkon. Uw deuren en ramen worden gecombineerd in één.

Standaard schuiframen hebben een dubbel railsysteem. Het dubbelspoor bestaat uit een vast frame en twee identieke vleugels. Eén vleugel kan vast worden gemonteerd, maar twee vleugels kunnen ook als schuifelementen worden gebruikt. Dezelfde vleugels en dezelfde glazen delen zorgen voor een goede symmetrie.

standaard schuifraam