Verschil Aluminium En Pvc RamenVerschil aluminium en pvc ramen

PVC en aluminium vergen minder onderhoud dan hout en zijn duurzaam. De keuze tussen aluminium en PVC is niet altijd gemakkelijk. Om een ​​goede keuze te kunnen maken hebben we de prijs, kleur, uitstraling, robuustheid en isolatie van deze twee materialen vergeleken.

Er is geen verschil in robuustheid tussen PVC of aluminium ramen. Gordijngevels en speciale bouwmodellen zijn echter altijd van aluminium. PVC-ramen zijn net zo stabiel en anti-diefstal als aluminium ramen. Bij hang- en sluitwerk scoren ze ook even hoog op het gebied van veiligheid. Qua uiterlijk zijn aluminium ramen modieuzer en platter. Het kan een belangrijk architectonisch argument zijn bij de keuze tussen PVC of aluminium ramen.

De omtrek van de PVC-vleugel lijkt op een houten raam. Daarom zijn PVC-ramen de beste keuze bij renovatie.. PVC-ramen zorgen voor verschillende randcontouren, wat een retro gevoel geeft.

Beide materialen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Aluminium ramen zijn meestal gepoedercoat, die kunnen worden gesmolten in de gewenste kleur en vormen een harde laag. Daarnaast kan het corrosie van het profiel voorkomen en heeft het een mooie uitstraling, vooral geschikt voor stalen uitstraling.

PVC-profielen zijn meestal te vinden in wit of crème. Deze hebben daarop een foliekleurlaag aangebracht in de kleur naar wens. Over het algemeen hebben aluminium ramen meer kleuren dan PVC-ramen.

Op het gebied van warmte-isolatie zijn PVC-ramen beter dan aluminium ramen op het gebied van warmte-isolatie en geluidsisolatie. PVC buitenmuurschrijnwerkproducten zijn ook goedkoper dan aluminium ramen.

verschil aluminium en pvc ramen