Voordeuren PrijzenVoordeuren prijzen

Vergeleken met hout, staal of aluminium zijn kunststof voordeuren goedkoper in aanschaf en onderhoud. Maar qua prijs en kosten zijn dit nog niet de enige voordelen.

Het kan ook verwarmingskosten besparen omdat de kunststof voordeur duurzaam en goed geïsoleerd is. Zo bespaar je tot 250 euro aan energiekosten per jaar. Als je bedenkt dat je investeert in een PVC voordeur, heb je je stookkosten binnen enkele jaren terugverdiend, dat klinkt beter. De plaatsing kan ook binnen 1 dag worden gedaan, zodat je niet zoveel mogelijk vakanties hoeft op te nemen, en je kunt het zelfs gemakkelijk als vakantie plannen. De kunststof voordeur biedt ook een betere bescherming tegen brand en diefstal. Dit heeft misschien niet veel invloed op de kosten, maar gemoedsrust is het waard.

De grootste kosten voor het kopen van een PVC-voordeur is meestal de installatie. Dit komt omdat de deur voor veiligheid en isolatie goed moet passen. Het pleisterwerk op de muren en vloeren moet vaak worden gerepareerd en soms moeten de gaten in de muren groter zijn. Dan zijn er nog de kosten voor het opruimen van al het afval. Dit zijn eenmalige kosten, maar zorgen er toch voor dat op een deur van min of meer  900 er uiteindelijk 1.200 Euro montagekosten bijkomen, dus de totaalprijs is 2.100 Euro. U heeft echter binnen 1 dag zonder problemen en extra opruiming een nieuwe voordeur.

De prijzen van de meeste voordeuren van PVC liggen tussen  1.750 en 3.000 euro met de montage kosten erbij. De prijs is afhankelijk van het hang- en sluitwerk, het type glas en de panelen die worden gekozen.

voordeuren prijzen