Vouwdeur PlaatsenVouwdeur plaatsen

Wilt u de twee kamers visueel scheiden en zoekt u een ruimtebesparende oplossing? Met vouwdeuren kunt u de ruimte volledig benutten en passende oplossingen vinden voor moeilijke ruimtesituaties. Wij laten u zien hoe u de vouwdeur monteert en waar u op moet letten bij de montage.

Meet de opening in het bestaande frame. Wat hierbij van belang is, is de vrije breedte van hoogte en breedte. Met deze afmetingen kunt u bepalen welke deuren optioneel zijn.

Voor de poort dient u de vouwdeur breder te maken dan de standaard maat. Zoek naar modellen die kunnen worden uitgebreid door extra lamellen toe te voegen. U kunt vouwdeuren overigens ook installeren bij deuropeningen zonder kozijn.

Gebruik een zaag om de bovenrail op de gewenste lengte te zagen. In de installatiehandleiding van de fabrikant wordt uitgelegd hoe u de exacte maat van de rails en lamellen kunt bepalen op basis van de grootte van de deuropening.

Zaag eerst de geleiderail op maat. Hiervoor kunt u het beste een verstekbak en een ijzerzaag gebruiken. Hierdoor kunt u zeer nauwkeurig kijken. Bekijk dan de verticale railmaat van de deurstopper en de overlock. De lamellen mogen alleen worden ingekort als dat nodig is.

Monteer de lamellen door ze tegen elkaar aan te schuiven, zorg ervoor dat u de rail aan de scharnierzijde installeert.

Installeer de rail aan de muur. Verdeel de geleiderail in twee delen en schuif de geleiderail (in een U-vorm) naar een hoge plek aan de muur.

Plaats de clip en gebruik schroeven om de kleine clip aan de "scharnierzijde" van de muur te bevestigen.

Bevestig de rails door de sluitrails te verbinden met het tweede deel van de afdekzij- en bovenrails.

Installeer de deur. Houd de gemonteerde deur vast en klem deze op de bovenrail en de scharnierzijrail. Bevestig gewoon het handvat, en geniet van uw deur.

vouwdeur plaatsen