Bij de keuze van het type constructie moet u rekening houden met de taken die het moet vervullen, de beoogde stijl van het interieur en, nogmaals, de grootte van het interieur.

Laten we beginnen met de deuren. Zo vereisen draaideuren, die vaak in winkelcentra en metro's worden gebruikt, ten eerste een behoorlijke plafondhoogte en een goed gestructureerd frame, en ten tweede een stijl met het voorvoegsel "neo". Ze zouden niet op hun plaats zijn in een klassiek interieur of een gewone flat, maar zouden harmonieus passen in een loft. De ontwerpkenmerken van draaideuren houden in dat zij niet open of op een kier kunnen worden gelaten, zelfs indien dat nodig is: "gesloten" is hun natuurlijke staat.

Het is waar dat er nu ook draaideuren zijn, die steeds populairder worden - zij openen, net als draaideuren, in een oe-richting. Dit lost het probleem van de "totale overdekking" op, neemt de kwestie van de stijl weg en biedt de kans om wat ruimte te besparen - de helft van de ruimte Maar om ze te installeren hebt u een opening nodig van minstens 80 cm breed en een deurblad van gering gewicht.

Met traditionele draaideuren kunt u experimenteren met hun ontwerp, zodat ze in elk interieur passen. Voor hen zijn zowel "gesloten" als "open" de norm. Dit laatste vergt echter, evenals het openen van de deur zelf, veel ruimte, die onbezet moet worden gelaten. Dit betekent dat de deur kostbare ruimte van de leefruimte steelt.

Een betere oplossing voor kleinere appartementen is een accordeon- of opdekdeur, ook wel schuifdeur genoemd. Ze komen bijzonder goed tot hun recht in minimalistische, oriëntalistische en loftachtige interieurs. Deze ontwerpen zijn zeer ruimtebesparend, ruimtebesparend. Maar ze vormen een slechte barrière tegen geluid, kou en geuren. Daarom is het beter vooraf een ontwerper te raadplegen om ze correct te installeren. Bovendien verslijt een harmonicadeur bijvoorbeeld sneller dan een conventionele deur vanwege de complexe constructie.

Bij de ramen is de keuze aan designopties nog ruimer. Vooral als je bedenkt dat combinaties van deze vaak worden gebruikt. Laat het duidelijk zijn dat we het niet hebben over profielen en isolerende glaselementen, maar over openingsmechanismen van raamvleugels. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vaste, kiep-, schuif-, vouw- en scharniervleugels, en drie soorten tuimelvleugels - verticaal en horizontaal, en een eenvoudige tuimelvleugel.

 

Bedenk dat het raam of een deel ervan - de bovendorpel - naar binnen en naar buiten kan worden geopend en niet alleen naar de zijkanten, maar ook naar boven en naar beneden kan worden bewogen. U kunt natuurlijk proberen het zelf uit te werken, maar het is beter de taak en uw wensen uit te leggen aan een specialist - hij zal u helpen beslissen over het mogelijke ontwerp.

 

Recente artikels

Meest recent nieuws

Bekijk het artikels chronologisch. Geen registratie nodig.

zie meer...


Ramen En Deuren Pvc Everbeek
Ramen En Deuren Pvc Gestel
Ramen En Deuren Pvc Gierle
Ramen En Deuren Pvc Grobbendonk
Ramen En Deuren Pvc Hansbeke
Ramen En Deuren Pvc Hechtel
Ramen En Deuren Pvc Heffen
Ramen En Deuren Pvc Heks
Ramen En Deuren Pvc Herentals
Ramen En Deuren Pvc Hoeke
Ramen En Deuren Pvc Houtem
Ramen En Deuren Pvc Hulste
Ramen En Deuren Pvc Kleine Spouwen
Ramen En Deuren Pvc Klemskerke Goed
Ramen En Deuren Pvc Landegem
Ramen En Deuren Pvc Lauw
Ramen En Deuren Pvc Lauwe
Ramen En Deuren Pvc Leest
Ramen En Deuren Pvc Leffinge
Ramen En Deuren Pvc Leke
Ramen En Deuren Pvc Linkhout
Ramen En Deuren Pvc Meeuwen
Ramen En Deuren Pvc Melden
Ramen En Deuren Pvc Merkem
Ramen En Deuren Pvc Moen
Ramen En Deuren Pvc Morkhoven
Ramen En Deuren Pvc Nederename
Ramen En Deuren Pvc Nieuwmunster
Ramen En Deuren Pvc Noordschote
Ramen En Deuren Pvc Olsene
Ramen En Deuren Pvc Oostende
Ramen En Deuren Pvc Ophasselt
Ramen En Deuren Pvc Otegem
Ramen En Deuren Pvc Passendale
Ramen En Deuren Pvc Poederlee
Ramen En Deuren Pvc Pollinkhove
Ramen En Deuren Pvc Pulle
Ramen En Deuren Pvc Ramsel