Houten werkbladen zijn zeer geschikt voor stijlvol ingerichte keukens en keukens met een rustieke sfeer. Hout was vroeger de meest populaire keuze voor keukenwerkbladen omdat het warmte en comfort brengt. Door de grote verscheidenheid aan houtsoorten om uit te kiezen, is het mogelijk om mooie contrastcombinaties te maken tussen de werkbank en de keukenkast.

 

Geschikte houtsoort werkbank

Aanrechtbladen in de keuken moeten aan hoge eisen voldoen, zoals onderhoudsgemak, hygiëne, hittebestendigheid en bestand tegen dagelijks gebruik, vlekken, zuren en krassen. Daarom zijn hardhoutsoorten zoals eiken, beuken, mahonie of teak de gebruikelijke keuzes. Welk hout het beste is, hangt af van uw persoonlijke smaak. Wil je een lichtgekleurd aanrechtblad, dan kun je kiezen voor eiken of essen. Wil je een donker hout met een roodachtige tint, dan kun je kiezen voor Iroko, kersen of mahonie.

 

Mahonie

Mahonie is een zeer sterke houtsoort, die bijzonder geschikt is als aanrechtblad. Het heeft een mooie roze tot roodbruine buitenkant en staat prachtig in een uniek interieur. Er zijn verschillende soorten mahonie, en hun structuur varieert. Sapele mahonie heeft bijvoorbeeld een fijnere structuur dan Spor mahonie.

 

Eik

De kleur van eiken varieert van geelbruin tot donkerbruin. De kwaliteit van hout is afhankelijk van de soort eik. Europees eiken wordt vaak gebruikt voor werkbladen. Deze bomen groeien langzaam, waardoor de structuur een goede dichtheid heeft en kunnen worden gebruikt als aanrecht in de keuken.

 

Kers

Kersenhout komt meestal uit de Verenigde Staten. Het uiterlijk is roodbruin met fijne structuur. Het heeft een prachtig vlammenpatroon, wat de werkbank een luxe uitstraling geeft.

Recente artikels

Meest recent nieuws

Bekijk het artikels chronologisch. Geen registratie nodig.

zie meer...


Ramen Leverancier West Vlaanderen
Offerte Ramen En Deuren
Pvc Schuifraam Prijs
Schuifraam Pvc
Offerte Nieuwe Ramen
Offerte Ramen
Pvc Ramen Kopen
Ramen En Deuren Limburg
Ramen En Deuren
Ramen En Deuren Prijzen
Pvc Ramen En Deuren Vlaams Brabant
Pvc Ramen En Deuren
Ramen Offerte
Ramen En Deuren Oost Vlaanderen
Ramen Kopen
Prijs Ramen
Schuifraam Plaatsen
Goedkope Pvc Ramen