Ongeveer 20 jaar geleden kwamen PVC ramen en deuren in ieders leven. Zij vervingen geleidelijk de houten constructies. En vandaag zijn deze producten zeer populair - er zijn veel modellen, fabrikanten, profieltypes. Laten we eens kijken naar de kenmerken van deze produkten, kennis maken met het ontwerp, de kenmerken, leren hoe kunststof ramen en bijbehorende deuren te kiezen, zodat er in de toekomst geen problemen mee zullen zijn.

 

Voordelen van PVC ramen en deuren

Bij een vergelijking van moderne raam- en deurconstructies met hun houten "voorouders" garanderen de kunststofoplossingen een hoge kwaliteit van warmte- en geluidsisolatie - het deurblad of de raamvleugel is zeer nauw met het kozijn verbonden.

 

Zowel deuren als ramen zijn zeer goed bestand tegen vocht. In tegenstelling tot hun houten tegenhangers veranderen zij hun geometrische vorm niet wanneer zij aan vocht worden blootgesteld. Kunststoffen worden ook niet beschadigd door direct zonlicht of temperatuurschommelingen. Bovendien zijn deze producten zeer hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden.

 

Kunststof ramen kunnen verschillende interessante opties hebben. Zo kan er bijvoorbeeld een microventilatiesysteem zijn en verschillende openingsmogelijkheden. De deuren kunnen ook worden uitgerust met interessante details - een kinderslot bijvoorbeeld zou relevant zijn voor gezinnen, u kunt een voorbeeld van een dergelijk apparaat zien op de foto hieronder.

 

Een klassiek kunststofraam bestaat uit structurele basiselementen. De kern wordt gevormd door het kozijn, dat in de raamopening wordt gemonteerd. Op dit frame wordt het beslag bevestigd en worden ook de raamvleugels bevestigd. De vleugel is een beweegbaar onderdeel - het kan worden gesloten of geopend.

 

Raambeslag is de verschillende mechanismen waarmee u de vleugels kunt bedienen en vergrendelen.

 

De raamconstructie omvat ook een beglazingseenheid, een luchtdicht systeem van twee of meer ruiten. De ruiten worden met een speciale afstandhouder aan elkaar bevestigd. Zowel het kozijn als de vleugel is een vakwerkconstructie. Het heeft een ondersteunende functie. Veel mensen denken misschien dat het ontwerp van het frame uiterst eenvoudig is. Een van de belangrijkste kenmerken van een dergelijke oplossing is echter het raamprofiel.

 

Type en constructie van profielen

Een PVC-raamprofiel is een vrij complex product en de kwaliteit van het eindproduct hangt af van de kwaliteit van het profiel. Een van de belangrijke kenmerken van dit materiaal is de inbouwdiepte. Deze term verwijst naar de dikte van het frame. Tegenwoordig is deze maat gesystematiseerd en produceren fabrikanten profielen met een diepte van 5, 8, 6 of 7 cm. Er zijn echter ook dikkere profielen die tot 13 cm kunnen gaan. Deze ramen zijn ontworpen voor de breedst mogelijke beglazing.

Recente artikels

Meest recent nieuws

Bekijk het artikels chronologisch. Geen registratie nodig.

zie meer...


Kunststof Ramen En Deuren Zeveneken
Kunststof Ramen
Materiaal Voor Ramen
Moderne Strakke Voordeuren
Nadelen Pvc Ramen
Offerte Voordeur
Openslaande Ramen Sluiting
Plaatsen Van Binnendeuren
Prijs Houten Voordeur
Profel Telefoonnummer
Pvc Aluminium
Pvc Buitendeur Plaatsen
Pvc Deur Met Glas
Pvc Deur
Pvc Limburg
Pvc Ramen Brussel
Pvc Ramen En Deuren Lauwe
Pvc Ramen En Deuren Aartselaar
Pvc Ramen En Deuren Asse
Pvc Ramen En Deuren Beert
Pvc Ramen En Deuren Beselare
Pvc Ramen En Deuren Bevel
Pvc Ramen En Deuren Bogaarden
Pvc Ramen En Deuren Bouwel
Pvc Ramen En Deuren Bree
Pvc Ramen En Deuren Dilbeek
Pvc Ramen En Deuren Dormaal
Pvc Ramen En Deuren Dworp
Pvc Ramen En Deuren Gestel
Pvc Ramen En Deuren Heikruis
Pvc Ramen En Deuren Heks
Pvc Ramen En Deuren Herfelingen
Pvc Ramen En Deuren Huise
Pvc Ramen En Deuren Huizingen
Pvc Ramen En Deuren Itterbeek
Pvc Ramen En Deuren Kasterlee
Pvc Ramen En Deuren Kersbeek Miskom
Pvc Ramen En Deuren Kobbegem
Pvc Ramen En Deuren Leeuwergem
Pvc Ramen En Deuren Leopoldsburg