Er zijn de volgende soorten lichtdoorlatende overdekkingen: ramen, glas-in-lood (glazen wanden), vitrines (voor het bekijken van tentoonstellingen) en lichtdoorlatende overkappingen (daken). Deze constructies hebben de volgende eisen:

 

- het verstrekken van gestandaardiseerde verlichting;

- thermische en akoestische isolatie-eigenschappen; - stijfheid en stijfheid

- stijfheid en sterkte;

- reinigbaarheid.

Ramen zijn doorschijnende omhulsels die het binnenklimaat van het gebouw comfort verschaffen door zonlicht binnen te laten en ventilatie mogelijk te maken.

 

De constructie van een opening bestaat uit een raamkozijn en een dorpelplank. Het raamkozijn (raameenheid) wordt samengesteld uit het frame en de daarin bevestigde glaslatten. De glaslatten worden samengesteld uit verticale (casementen) en horizontale (transoms) elementen. De vleugels en bovenlichten kunnen blanco zijn (niet scheurbaar) of open met verschillende openingspatronen 

 

a - draaibaar; b - kantelbaar (dwarsbalken); c - draai-kiepbaar; d - horizontaal schuivend, in de muur verzinkbaar; e - vouwbaar accordeontype; f, g - middelhoog hangend draaibaar (met verticale of horizontale draaias); h - hangend (met draaiing om de bovenste uiterste as)

 

Dubbele en driedubbele beglazing worden gebruikt om de thermische en geluidsisolerende eigenschappen van de ramen te verbeteren. Hout, metaal en kunststof worden gebruikt voor de constructie van raamkozijnen en vleugels

 

Houten deuren hebben vele voordelen. De textuur van hout zelf maakt het mogelijk vele patronen en kleuren te creëren, waardoor de deur een belangrijk element van het interieur wordt. Belangrijke voordelen van houten deuren zijn duurzaamheid, sterkte en milieuvriendelijkheid.

 

De voordelen van een aluminium deur zijn de weerstand tegen agressieve omgevingsinvloeden, de brandwerendheid, de geluidsisolatie en de hoge thermische isolatie-eigenschappen. Vergeleken met ijzeren deuren zijn aluminium deuren beter bestand tegen corrosie en lichter in gewicht. De nadelen van aluminiumdeuren zijn de hoge prijs (2-3 maal hoger dan kunststofdeuren) en de mogelijkheid van elektrochemische corrosie van aluminium in contact met andere metalen.

 

Stalen deuren zijn een van de meest betrouwbare deurtypes. Stalen deuren kunnen worden afgewerkt met verschillende decoratieve coatings. Een geïsoleerde stalen deur biedt een goede geluidsisolatie, bescherming tegen koude en een hoge brandwerendheid.

 

Glazen deuren hebben goede decoratieve eigenschappen. Aangezien glas gemakkelijk te snijden is, is het mogelijk om elk origineel glaspatroon te creëren dat past bij het interieur van het huis. Een glazen deur heeft de eigenschap de ruimte van de kamer optisch te vergroten. De nadelen van glazen deuren zijn de hoge geluidsdoorlaatbaarheid.

 

Gefineerde en gelamineerde deuren vormen een van de afwerkingsmogelijkheden voor deurbladen. Fineer is een dun plakje van verschillende houtsoorten, tussen 0,1 en 10 mm dik. Deuren zijn gefineerd of gelamineerd. Een van de voordelen van dergelijke deuren is hun lage prijs.

 

Kunststof deuren zijn gemaakt van PVC-profiel en kunststof panelen. Hun voordelen zijn lichtheid, onbeperkt kleurengamma, uniek design en lage kostprijs. De deuren zijn voldoende bestand tegen vocht en vandalisme, zodat zij op grote schaal worden gebruikt in openbare gebouwen.

 

Combinatiedeuren worden gemaakt van verschillende materialen, wat de mogelijkheden vergroot om ze de vormen, het ontwerp en de verscheidenheid aan technische kenmerken te geven die vereist zijn.

Recente artikels

Meest recent nieuws

Bekijk het artikels chronologisch. Geen registratie nodig.

zie meer...


Website Offerte
Afgelakte Deuren
Aluminium Binnendeuren Limburg
Aluminium Deuren En Ramen
Aluminium Ramen Lokeren
Aluminium Voordeur Met Glas
Anti Diefstal Deur
Binnendeur Plaatsen
Binnendeuren Fabriek
Binnendeuren Landelijk Prijs
Binnendeuren Vernieuwen
Blokhut Ramen En Deuren
Buitendeur Plaatsen
Buitendeur Vervangen
Buitendeur Zonder Glas
Deur Kozijn Plaatsen
Deur Plaatsen
Deurblad Kopen
Deuren Limburg
Geluiddicht Glas
Geluidsdichte Deur Prijs
Glazen Binnendeur Limburg
Goedkope Kozijnen
Hoe Ziet Een Offerte Eruit
Houten Ramen Limburg
Houten Ramen
Kunststof Ramen En Deuren Brussel
Kunststof Ramen En Deuren Drieslinter
Kunststof Ramen En Deuren Eksaarde
Kunststof Ramen En Deuren Heffen
Kunststof Ramen En Deuren Lubbeek
Kunststof Ramen En Deuren Moere
Kunststof Ramen En Deuren Nieuwrode
Kunststof Ramen En Deuren Schaffen
Kunststof Ramen En Deuren Wespelaar