Dit is geen controversiële vraag - het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het heeft geen zin om het aan de professionals te vragen, want er zijn geen goede of slechte materialen - elk heeft zijn voor- en nadelen. Hun decoratieve en technische kwaliteiten zijn bijna onbeperkt. Dus voordat u naar een verkoper gaat, is het belangrijk om naar uzelf te luisteren en het antwoord te vinden. Het zal waarschijnlijk afhangen van levensstijl, financiële mogelijkheden en vele individuele overwegingen.

 

Eco-liefhebbers of zij die bezorgd zijn over de ecologie van hun huis zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan natuurlijk hout. Massief houten raamprofielen en deuren hebben een solide, rijke uitstraling. Hout heeft een laag warmtegeleidingsvermogen, een hoge geluidsisolatie en een expressieve "levende" textuur - dit zijn pluspunten. Het nadeel is dat het pietluttig is. Het vereist impregnatie, speciale verzorgingsproducten en een constante vochtigheid in de kamer: niet te droog en niet te vochtig.

 

Voor wie niet bereid is veel tijd en moeite te besteden aan de verzorging van ramen en deuren, is kunststof, dat overigens het kleurrijkst is van alle andere materialen, geschikter. Het is misschien niet bijzonder milieuvriendelijk, maar het is zeer slijtvast, gemakkelijk te gebruiken, ziet er mooi uit in het interieur en is niet duur.U moet echter ook niet beknibbelen op kunststof constructies. U moet een kwaliteitspolymeer en een betrouwbare fabrikant kiezen. Anders kan het raam of de deur kromtrekken en snel zijn uiterlijk verliezen: er ontstaan kieren en goedkoop beslag door veelvuldig gebruik wordt na een jaar onbruikbaar (persoonlijke ervaring van de auteur).

 

Glazen deuren verfraaien de ruimte visueel, maar schrikken mensen vaak af door hun breekbaarheid. In feite zijn ze niet gemakkelijk te breken of te beschadigen - ze maken gebruik van speciaal behandeld glas. Bijvoorbeeld gehard glas, dat tot 10 keer sterker is dan gewoon glas.

 

Aluminium constructies zijn onmisbaar als uw huis atypische ramen heeft - panoramische ramen of glas-in-loodramen. Aluminium is licht, niet corrosief en bekleed met een polymeerverbinding, het ziet er zeer aantrekkelijk uit. U moet er echter rekening mee houden dat dit materiaal gemakkelijk warmte geleidt, zodat u voor extra isolatie zult moeten zorgen.

 

Als u het antwoord op deze drie vragen hebt gevonden en de hier beschreven punten niet over het hoofd hebt gezien, kunt u gerust tot aankoop overgaan - het risico van teleurstelling over uw nieuwe raam of deur is minimaal.

Recente artikels

Meest recent nieuws

Bekijk het artikels chronologisch. Geen registratie nodig.

zie meer...


Ramen En Deuren Pvc Roksem
Ramen En Deuren Pvc Ruien
Ramen En Deuren Pvc Rutten
Ramen En Deuren Pvc Schuiferskapelle
Ramen En Deuren Pvc Serskamp
Ramen En Deuren Pvc Snellegem
Ramen En Deuren Pvc Temse
Ramen En Deuren Pvc Tongerlo
Ramen En Deuren Pvc Ulbeek
Ramen En Deuren Pvc Velm
Ramen En Deuren Pvc Veulen
Ramen En Deuren Pvc Vleteren
Ramen En Deuren Pvc Vlierzele
Ramen En Deuren Pvc Voorde
Ramen En Deuren Pvc Voort
Ramen En Deuren Pvc Vucht
Ramen En Deuren Pvc Welle
Ramen En Deuren Pvc Wijer
Ramen En Deuren Pvc Wijshagen
Ramen En Deuren Pvc Wintershoven
Ramen En Deuren Pvc Woesten
Ramen En Deuren Pvc Zandvoorde
Ramen En Deuren Pvc Zoerle Parwijs
Ramen Online Bestellen
Ramen Online Kopen
Renovatie Oude Schuiframen
Schuif Binnendeur
Schuif Raam
Schuifdeuren Prijzen
Schuifraam Zelf Plaatsen
Schuine Deur Onder Trap
Soorten Voordeuren
Stalen Ramen Limburg
Standaard Pvc Ramen
Standaard Schuifraam
Verschil Aluminium En Pvc Ramen
Voordeur Met Glas
Voordeuren Pvc
Voordeuren Landelijke Stijl
Voordeuren Prijzen
Vouwdeur Plaatsen
Vouwscharnieren